Kontrolni meč na Zlatiboru

Banjalučki Borac se ne šali: Novi premijerligaš razbio prvaka Crne Gore

Edmir Škorić

Borac je u kontrolnom meču nadigrao i na kraju savladao Sutjesku iz Nikšića sa 3:0.

Borac je na Zlatiboru imao provjeru sa prvakom Crne Gore i na kraju je prelako upisao pobjedu protiv ekipe koja igra u pretkolu Lige prvaka.

Jaković je u petoj pogodio za 1:0, Kajkut je desetak minuta kasnije povisio na 2:0, da bi Danilović početkom drugog dijela dokrajčio Nikšićane.

Po svemu sudeći bi Borac mogao da bude veoma opasan u Premijer ligi za ostale rivale i Banjalučani će sasvim sigurno gledati ka vrhu bez obzira što su se tek vratili u društvo najboljih bh. klubova.

U prvoj provjeri na Zlatiboru Borac je inače izgubio od FK Tuzla City, a tim Branislava Krunića odigrat će još nekoliko mečeva do početka prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.