Admir Džubur nakon sjednice Skupštine

Novi predsjednik UO FK Željezničar: Obećavam da ćemo raditi transparentno, jako...

Na današnoj sjednici Skupštine FK Željezničar izabran je novi predsjednik Upravnog odbora kluba - Admir Džubur.

Nakon sjednice, Admir Džubur je kratko razgovarao sa novinarima.

"Prve impresije su zaista pozitivne. Osjetilo se jedinstvo u Skupštini, onih ljudi koji su bili tu. To jedinstvo mi daje snagu da nastavimo dalje i da kreno sa daljim radom, ka boljem Željezničaru, ka boljoj organizaciji, boljim rezultatskim uspjesima i svemu onome što navijači zahtjevaju od kluba", istakao je Džubur, pa nastavio:

"Ja kao navijač, a sada i u ovoj funkciji obećavam da ćemo sigurno raditi transparentno, radićemo jako i probaćemo neke stvari popraviti i staviti na svoje mjesto... Da ovaj klub ne zavisi od jednog čovjeka nego da to bude sistem. Kada se bilo ko uključi, da radi sistem, a ne pojedinici ili neke grupe, neformalne ili formalne."

"Želimo bolji Željezničar u svim segmentima, u organizacionom, administrativnom, finansijskom, sportskom dijelu. Dakle, sve ono što podrazumijeva FK Željezničar... Na infrastrukturi će se nastaviti raditi kao i do sada, aktivnosti sve nastavljaju, naravno skladu sa mogućnostima kluba... U toku je tender za izgradnju krova istočne tribine, pregovara se o izradi projekta i predaji za urbanističnu saglasost za izgradnju sjeverne tribine, krenuće se u izradu projekta za izgradnju južne tribine. Ali, ponavljam, sve to u skladu sa mogućnostima kluba", istakao je Džubur.

"U svemu tome očekujem i pomoć, saradnju Fudbalskog saveza BiH sa kojim moramo sjesti, razgovarati. Ove stvari koje su bile u proteklom periodu moramo ostaviti iza nas. Moramo razgovarati i sa Kantonom Sarajevo, općinom Novo Sarajevo, sa kojom već imamo dobru saradnju, ali moramo to dići na viši nivo", nastavio je novi predsjednik UO FK Željezničar, pa istakao:

"Ne bih ušao u ovo da nismo neke stvari definisali u proteklom periodu. Optimista sam, mislim da ekipa koja se okupila može iznijeti ovu situaciju koja je pred nama i donese boljitak FK Željezničar".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Početak sezone je blizu, da li je osiguran budžet za nova pojačanja?

"Početak sezone je blizu, ekipa je na pripremama, šef struke će biti zadovoljan. On ima samo jedan zadatak - da vrati titulu na Grbavicu. Pojačanja očekujemo, ali ne bih nešto više o tome", poručio je Džubur.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.