Bh. prvak se pojačava

U narednim danima FK Sarajevo predstavlja nova pojačanja?

Admin Čaušević

Dvomeč prvog pretkola Lige prvaka sa Celticom je sve bliže i zbog toga treba očekivati nova imena u redovima bh. prvaka.

Fudbaleri FK Sarajevo će danas imati posljednju provjeru na pripremama u Sloveniji, protivnik je ekipa Domžalea. Nakon toga slijedi povratak u BiH.

Bordo ekipu su do sada pojačali Nebojša Gavrić, Slobodan Milanović, Gedeon Guzina te Mirko Oremuš, a u narednim danima lista sa novim imenima u svlačionici bi trebala biti proširena.

Obzirom da mnogim igračima upravo danas ističu ugovori oni će sutra i zvanično imati slobodne papire te će sami odlučivati o svojoj narednoj destinaciji.

Prema nezvaničnim informacijama najbliži potpisu ugovora sa Sarajevom je Bojan Letić, odlični lijevi bek koji je posljednjih godina igrao u Slovačkoj.

Letić je u BiH igrao za nekoliko klubova, a najveći trag je ostavio u Veležu. U Slovačkoj je od 2014. godine gdje je igrao za Žilinu i Karvinu.

Za očekivati je i angažovanja još jednog igrača u veznom redu jer je nastala praznina odlaskom Ljubana Crepulje, a Miloš Stanojević će opet na teren tek za nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je UEFA-i A listu igrača za utakmice sa Celticom dužno dostaviti do 4. jula s tim da će moći naknadno prijaviti još dva igrača i to do ponoći dana prije odigravanja prvog meča sa škotskim prvakom.

Hoće li biti dodatnih odlazaka? Vjerovatno, ali o tome će više riječi biti nakon utakmica protiv Celtica koje se igraju 9. i 17. jula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.