Nije baš kao u Parizu

Objavljeni detalji ugovora: Šta je Barca ponudila Neymaru?

Edmir Škorić

Barcelona definitivno želi da potpiše Neymara, a i sam Brazilac kao da jedva čeka da napusti Pariz.

Kada je prešao iz Barcelone u Pariz za rekordnih 222 miliona eura, Neymar je djelovao kao najsretniji čovjek na planeti, no nije dugo trebalo Brazilcu da shvati da 'to nije to'. Sada moli da se vrati u Španiju, ali Barca nije tako darežljiva kao francuska momčad.

PSG trenutno plaća Neymara 36 miliona eura godišnje, dok mu Barcelona nudi bruto plaću od 22 miliona eura i to tako što bi Neymaru pripalo 16 miliona fiksno, a šest miliona bi ovisilo o njegovim igrama i rezultatima kluba.

Neymaru je ponuđen ugovor na pet sezona, a u istom bi bila ugrađena klauzula prema kojoj bi Neymara drugi klub mogao dovesti ako plati 500 miliona eura.

Međutim, prvo treba PSG da pristane na prodaju igrača u Barcelonu, a za sada se spominje 100 miliona eura uz još dvojicu igrača. Trenutno se govori o Dembeleu, Coutinhu, Rakitiću i Umtitiju, no još nema konačnog dogovora koji igrači bi trebali da odu u Pariz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.