Švicarac savladao domaćeg protivnika

Federer rutinski do trećeg kola Wimbledona, Čilić ispao!

Admin Čaušević

Na terenima Old England Cluba danas se igraju mečevi drugog kola Wimbledona. 

U narednu rundu se bez većih problema plasirao Roger Federer. Iskusni Švicarac je sa 3:0 savladao Jaya Clarkea.

Federer je prvi set dobio sa 6:1, domaći predstavnik je najbolji otpor pružio u drugom sateu koji je drugi nositelj dobio sa 7:6, da bi u trećem setu bilo 2:6.

Najveće iznenađenje je ispadanje Marina Čilića kojeg je sa ubjedljivih 0:3 izbacio Joao Sousa. Portugalac je sve tri seta dobio identičnim rezultatom sa po 6:4.

U dosadašnjem dijelu programa najduže je trajao okrašj Mikhaila Kukushkina i Johna Isnera. Kazahstanac je slavio sa 3:2 (6:4; 6:7; 4:6; 6:1; 6:4) nakon što je američki teniser vodio sa 2:1 u setovima.

Dalje su se plairali i Joe-Wilfired Tsonga te Kei Nishikori koji su bez problema savladali Ricardasa Berankisa odnosno Camerona Norriea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.