Mnogo promjena na Tušnju, pa i po pitanju opreme

FK Sloboda mijenja proizvođača dresova

FK Sloboda se sprema za novu sezonu Premijer lige BiH. Na Tušnju je dosta promjena u igračkom kadru, a fudbaleri tuzlanske ekipe bi u sljedećeoj sezoni trebali zaigrati u potpun novim dresovima.

Naime, Slobodu bi u novoj sezoni trebao oblačiti poznati proizvođač sportske opreme Umbro.

Riječ je o renomiranoj engleskoj kompaniji koja je zadužena za proizvodnju dresova brojnih fudbalskih reprezentacija i klubova.

Podsjetimo, i FK Željezničar nosi dresove ovog proizvođača sportske opreme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od poznatijih evropskih klubova, Umbro "oprema" Everton, West Ham, Schalke, Nurnberg, PSV, CSKA i mnoge druge.

Sloboda je u prošloj sezoni nosila dresove proizvođača NAAI Teamsport (AA), a za sada još nije poznato da li će Tuzlaci u novu sezonu ući u dresovima ovog proizvođača ili će od početka iste igrati u novim Umbro dresovima. Međutim, izvjesno je da ćemo Tuzlake naredne sezone vidjeti u dresovima koje pravi Umbro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.