Premijer liga ima nešto čime se mogu pohvaliti samo La Liga, Serija A i Premiership

U "odabranom društvu"

Premijer liga ima nešto čime se mogu pohvaliti samo La Liga, Serija A i Premiership

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Koliko god to zvučalo nevjerovatno, nestvarno, fascinantno i šta već, Premijer liga BiH ima nešto na čemu joj može pozavidjeti većina evropskih liga. 

Nova sezona elitnog ranga bh. fudbala bi mogla biti najzanimljivaja do sada, pa prvi put u historiji igrat će se gradski derbiji u tri različita grada.

Za prevlast u Sarajevu borit će se FK Željezničar i FK Sarajevo, u Tuzli FK Sloboda i FK Tuzla City, a u Mostaru FK Velež i HŠK Zrinjski.

Osima spomenutih klubova u ligi će nastupiti FK Borac, NK Čelik i NK Široki Brijeg to znači da će praktično u svakom kolu biti igran neki derbi, te da će posjeta na tribinama biti znatno bolja nego u ranijim sezonama.

Gledajući nacionalna prvenstva širom Starog kontinenta samo će se u La ligi i Seriji A u više gradova igrati gradski derbiji nego što je to slučaj sa Premijer ligom BiH.

Atletico Madrid - Real Madrid, Sevilla - Betis, Valencia - Levante i Barcelona - Espanyol su utakmice za "osvajanje" Madrida, Sevilje, Valencije i Barcelone.

I na Apeninima će se igrati derbiji u četiri grad. Za Rim će se boriti Roma i Lazio, za Milano Inter i Milan, za Đenovu Sampdorija i Genoa, te za Torino Juventus i Torino.

Obzirom na veliki broj klubova iz Londona najviše gradskih derbija se igra u Premiershipu, ali pošto u obzir ulaze samo gradovi u Engleskoj će se derbiji igrati u tri grada.

U Londonu je na programu niz okršaja. Najviše pažnje svakako privalčedueli Tottenhama i Arsenala, Arsenala i Chelseaja, Chelseaja i Tottenhama te Tottenhama i west Hama...

Gradski derbiji će se igrati još u Manchester između Uniteda i Cityja te u Liverpoolu gdje će "koplja ukrstiti" Liverpool i Everton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nova sezona Premijer lige počinje 20. jula, a prvi gradski derbi na programu je već u drugom kolu. Na stadionu Pod Bijelim brijegom sastat će se Zrinjski i Velež.

Derbiji gradova Sarajeva i Tuzle igrat će se u istom kolu. Željezničar će dočekati Sarajevo na Grbavici, dok će na Tušnju Tuzla City biti nominalni domaćin Slobodi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Najjača zemlja, samo et da je pravoslavci i katolici prihvate kao svoju i... kad bi nestalo mita, korupcije, i... bila bolja administrativna podjela... xD
14 0
bistrik87
nama jest liga losa al je najzanimljivija u regijonu, kod komsija se skoro vec sve zna prije pocetka
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi