Do ljeta u Sociedadu

Real potvrdio: Martin Odegaard ima novi klub

Edmir Škorić

Norveški reprezentativac Martin Odegaard narednu sezonu boravit će u Real Sociedadu.

Odegaard se vraća iz Vitessea sa posudbe, a Real je danas zvanično potvrdio kako će ovaj nekada talentovani Norvežanin do ljeta 2020. godine biti posuđen Sociedadu.

Iako je želja Reala bila da Odegaard odradi posudbu u Leverkusenu, on se ipak odlučio na povratak u Španiju jer mu je to bila velika želja.

On je prošle sezone igrao sjajno u dresu holandskog Vitessea jer je na 39 utakmica postigao 11 golova uz 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real ne želi da ga se odrekne u potpunosti, ga pušta samo uz posudbe, te u Madridu vjeruju da još uvijek mladi krilni nogometaš može da uspije i na Santiago Bernabeu.

Kada ga je Real doveo iz Norveške, Odegaard je bio jedna od najvećih mladih zvijezda i predviđala mu se velika karijera, no narednih nekoliko sezona nije uspio da se nametne u prvom timu Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.