Celtic stiže u bh. prijestolnicu

Škoti su rivalstvo između FK Sarajevo i FK Željezničar opisali jednom riječju

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Jedan od zaštitnih znakova Sarajeva je i gradski derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar. Riječ je o rivalstvu koje traje decenijama i na dan utakmice popularni Šeher se dijeli na dva dijela: "bordo" i "plavi".

Sutra će u Bosnu i Hercegovinu doputovati ekspedicija jednog od najpopularnijih klubova današnjice, barem kada je u pitanju broj zvanično registrovanih članova.

U okviru prvog pretkola Lige prvaka na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo će u utorak biti domaćin slavnom Celticu.

Prema pisanju Daily Recorda za popularne Hoopse bit će to dolazak u "nepoznato" jer do sada nisu gostovali u Bosni i Hercegovini.

"FK Sarajevo može biti relativno nepoznat većini navijača Hoopsa, ali to ne znači da ne neće predstavljati prijetnju", navodi se u članku čija je glavna tema rivalstvo za Željezničarom.

Škoti su okršaje Bordo tima i Plavih s Grbavice opisali kao "žestoko rivlastvo" uz priloženi video u režiji Copa 90 od prije nekoliko godina.

Navodi se kako je fudbal strast broj 1 u bh. prijestolnici te da, dok je rivalstvo između dva kluba "vruće", postoji poštovanje između dvije navijačke skupine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Upozorile" kolege iz Škotske na Horde zla koje će stvoriti paklenu atmosferu, kako goste čeka "vruć doček" te da bi domaćini susreta uz podršku s tribina mogli dobiti dodatni vjetar u leđa.

Podršku sa južne tribine popularnog Koševa imat će i Celtic, ali za sada je nepoznato koliko škotskih navijača stiže u BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.