Matej Rodin potpisao za Perugiju, poznato koliko novca je zaradio FK Željezničar!

Karijeru nastavlja u Italiji

Matej Rodin potpisao za Perugiju, poznato koliko novca je zaradio FK Željezničar!

E. Čaušević

Matej Rodin se nije pojavio na pripremama FK Željezničar za novu sezonu i bilo je jasno da će ovaj defanzivac sigurno napustiti Grbavicu.

Rodin je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih igrača u redovima Plavih, a iako igra na mjestu štopera uspio je postići tri gola. Svojim igrama privukao je pažnju nekoliko klubova, a sada se i zvanično zna da karijeru nastavlja u Italiji.

Naime, Rodin je potpisao ugovor sa italijanskom Perugijom s kojom je dogovorio saradnju na četiri godine. S obzirom da je imao važeći ugovor sa Željom italijanski tim je bio primoran da plati obeštećenje.

Tako je Željezničar od prodaje ovog 23-godišnjeg defanzivca inkasirao 150.000 eura što je potvrđeno jutros.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rodin se već nekoliko dana nalazi u Italiji, a nakon što je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor priključit će se ekipi na pripremama za novu sezonu. Ovaj defanzivac će u novom klubu nositi dres s brojem 44 baš kao i u Željezničaru.

Rodin je prije Željezničara igrao još za Zrinjski, GOŠK, Aluminij, Lokomotivu i Šibenik.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hordeSA1946
150k eura hahahahahhahahahaa smijesno
13 6
Dobojlija
I Osijek proda igraca za 15,20 miliona a nasi klubovi za, par hiljada ,nijednog ni za pola miliona ,a iz zelje se hvale ovim sto ga prodaju I novi BMW je skuplji od kompletnog tima zelje ,a oni se hvale zato smo ovdje gdje jesmo
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi