Traži se novi napadač

FK Borac dovodi još jedno zvučno pojačanje?

U FK Borac do početka sezone namjeravaju svoje redove pojačati s još jednim napadačem.

Pripremne utakmice na Zlatiboru pokazale su da Banjalučani imaju problema u završnici i da im je potreban 'killer' u napadu, a prema nezvaničnim informacijama, u kombinacijama je Nemanja Nikolić.

U pitanju je 26-godišnji napadač koji se od prošlog ljeta vodi kao fudbaler Partizana, međutim kako ga trener Savo Milošević nije poveo na pripreme na Zlatibor, a potom ni u Sloveniju, postalo je jasno da će napustiti Humsku i promijeniti sredinu.

To što je Nikolić postao prekobrojan u Partizanu navodno na sve načine pokušavaju iskoristiti čelnici novog premijerligaša, no u ovom trenutku otežavajuću okolnost predstavlja to što srbijanski internacionalac sa crno-bijelima ima ugovor do 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nikolić je, dodajmo i to, u prošloj sezoni odigrao 36 utakmica za Partizan i pritom je postigao osam pogodaka uz deset asistencija. Statistika je to koja govori da bi igrač ovakvog kalibra, koji uz to ima i međunarodno iskustvo, svakako predstavljao veliko pojačanje za Borac.

Prije nego što je došao u beogradski klub Nikolić je igrao za Spartak iz Subotice, Grbalj, Rostov i Aktobe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.