Marković raskinuo ugovor

U Zrinjskom dobio što je tražio, sada odlazi u Norvešku?

Mladi norveški reprezentativac Eman Marković nakon samo jedne sezone napustio je Zrinjski.

Prije nego što je došao u Zrinjski, ovaj mladi ofanzivac je igrao za Molde u kojem mu je trener bio Ole Gunnar Solskjaer, a dolaskom u Mostar dobio je ono što je i tražio - iskustvo u seniorskom fudbalu.

Da iz Mostara nosi samo lijepe uspomene potvrdio je i u razgovoru za medije u Norveškoj, istakavši kako sada kada je ponovo slobodan igrač nije isključeno ni da se vrati u tamošnji fudbal.

"Zrinjski sam zamislio kao mjesto u kojem ću dobiti dodatno iskustvo, naučiti kako stvari funkcioniraju, a uz to dobio sam priliku za igru na seniorskom nivou. Naučio sam mnogo i napravio korak naprijed", izjavio je Marković, prenosi Nettavisen, pa dodao:

"Želio sam raskinuti ugovor. Oni su, doduše, i znali da ću ostati tamo jednu godinu. To je od početka bio plan."

A kada su u pitanju planovi...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Možda se vratim u Norvešku, možda ostanem u inostranstvu. Vidjet ćemo. Trenirat ću invidualno ovih dana..."

Marković je za U20 norvešku reprezentaciju nedavno igrao i na Svjetskom prvenstvu, a u visokoj pobjedi nad Hondurasom (12:0) je postigao i jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.