Zanimljiva utakmica na Grbavici

Prvi tim FK Željezničar bez milosti prema juniorima

Danas je na terenu stadiona Grbavica odigran prijateljski duel u kojem su snage odmjerili prvi tim Željezničara i juniori sarajevskih "Plavih". Očekivano, pobjedu su slavili seniori - sa visokih 7:0.

Prvi tim Želje je od samog početka bio puno bolji, a prva prilika je viđena nakon par minuta igre kada je Zec izašao sam na golmana. Ipak, spetljao se, pa je ostalo 0:0.

Potom je Ramović pogodio stativu, a ubrzo nakon toga je Veselinović izašao sam pred gol, ali je loše šutirao.

Imao je prvi tim još dvije dobre situacije preko Veselinovića i Zajmovića, a onda je nakon 20-ak minuta igre neko od juniora igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa su seniori dobili penal.

Siguran sa bijele tačke za 1:0 bio je Ramović.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol prvog tima Želje. Zajmović je nakon pola sata igre sjajno pogodio za vrha kaznenog prostora za 2:0.

Na odmor se otišlo vodstvom prvog tima od 3:0 pošto je Veselinović nakon lijepe akcije matirao golmana juniora.

Na otvaranju drugog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, da bi prva prava prilika bila viđena kada je Mujezinović pogodio stativu.

Na 4:0 povisio je Ermin Zec lijepim golom. Iskusni ofanzivac Želje je snažno šutirao, pa golman juniora nije imao šanse.

Nedugo nakon toga Krpić je pogodio za 5:0, dok je šesti gol zabio Mujezinović.

Konačnih 7:0 postavio je jedan junior Željezničara koji je nespretnom reakcijom pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Treba dodati da je prvi tim Željezničara posljednjih 15-ak minuta igrao sa desetoricom jer je Ermin Zec napustio teren zbog povrede. Još uvijek nije jasno o kakvoj se tačno povredi radi.

Vidjelo se danas na Grbavici koliko je nadomaćan prvi tim Želje, ali treba istaći i da su juniori tek počeli sa pripremama.

Kada je u pitanju prvi tim, utakmicu su počeli sljedeći igrači: Erić, Bogičević, Osmanković, Stevanović, Pavić, Bojo, A. Zec, Ramović, Zajmović, Alispahić, Veselinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom dijelu je Osim izveo potpuno drugačiji sastav: Kjosevski, Sipović, Mujezinović, Sadiković, E. Zec, Krpić, Stanić, Hajdarević, A. Šehić, Subašić, Mehić.

Za juniore su počeli: Dervić, Bajramović, Šabić, Pavlak, Ahmić, Salanović, Alić, Mujić, Ramić, Karalić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.