Još jedna velika razmjena u NBA ligi

Rocketsima će trebati dvije lopte: Russell Westbrook trejdovan u Houston!

OKC je trejdovao svog najboljeg igrača Russella Westbrooka u Houston Rocketse, saopštio je ugledni ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski.

U zmajenu za Westbrooka Thunder je dobio iskusnog playmakera Chrisa Paula, pikove prve runde drafta 2024. i 2026. godine, te prava na zamjenu pikova prve runde 2021. i 2025. godine.

Wojnarowski je dodao i da su Westbrook i njegov menadžer radili zajedno sa generalnim menadžerom Thundera Samom Prestijem kako bi "završili" njegov trejd u Houston.

Inače, Westbrookov trejd dolazi kratko nakon što je Paul Gaorge trejdovan u Clipperse i sada je jasno da je OKC krenuo u potpuni "remont" ekipe.

Russell Westbrook se srdačno pozdravio sa navijačima OKC-a, a sada se mnogi pitaju kako će se "uklopiti" sa velikom zvijezdom Rocketsa Jamesom Hardenom s obzirom da je riječ o dvojici igrača koji ne mogu bez lopte u rukama.

Inače, Harden i Russell Westbrook su svojevremeno bili saigrači u Okladhoma City Thunderu. Ipak, tada Harden još uvijek nije bio velika zvijezda...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.