Toronto odbio da u timu ima Leonarda, Westbrooka i Georgea!

Kakva bi to ekipa bila...

Toronto odbio da u timu ima Leonarda, Westbrooka i Georgea!

E. Škorić

Toronto Raptorsi osvojili su naslov prvaka NBA lige u minuloj sezoni, ali sljedeće će to biti daleko teže.

Toronto je ostao bez svog ključnog igrača Kawhija Leonarda koji se odlučio pridružiti timu za koji je navijao - Los Angeles Clippersima.

Inače, Toronto je imao priliku da napravi paklen tim za narednu sezonu, ali je odbio da trejduje Pascala Siakama za Paula Georgea i Rusella Westbrooka, prenosi ESPN.

Da je generalni menadžer Raptorsa prihvatio spomenuti trejd, onda bi Kawhi ostao u ekipi. Naravno, Toronto je uz Siakama za Georgea i Westbrooka morao da doda i nekoliko pikova prvih rundi, kao što su to uradili Clippersi, ali njihova odluka je bila da ipak ne naprave razmjenu za Oklahomom.

Tako je kanadski klub zadržao Siakama i pikove, a ostao bez Kawhija, kome se pridružio i Paul George u Clippersima, dok je Westbrook zasad ostao u Oklahomi.

S obzirom da je Kawhi otišao, zaista je teško da Toronto bude konkurentan i za titulu na Istoku, a kamoli u NBA ligi.

Top Komentari

TipsterXO
Westbrook je magnet za titule.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi