Dolazi iz Krupe

Matej Marković novo pojačanje FK Sarajevo! · Zvanično

Novi golman FK Sarajevo danas je zvanično postao Matej Marković.

S obzirom da Sarajevo već neko vrijeme na raspolaganju nema Elvisa Džafića, čelnici kluba bili su primorani angažovati novog golmana i izbor je na kraju pao na 22-godišnjeg Mateja Markovića. 

Marković u redove aktuelnog šampiona BiH dolazi iz Krupe za koju je branio u prethodnoj sezoni, a kako je saopšteno na klupskoj stranici, potpisao je ugovor do ljeta 2021. godine. 

Svoju profesionalnu karijeru Marković je započeo u Hrvatskoj, tačnije u Rudešu, a na premijerligaške terene došao je 2017. godine potpisavši najprije za Čelik. Nastupima na Bilinom polju izborio se i za poziv u mladu reprezentaciju BiH. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Sarajevu vjeruju kako su napravili dobar izbor dovođenjem ovog mladog golmana i da će biti prava konkurencija sadašnjoj 'jedinici' Vladanu Kovačeviću, a ni sam Marković po dolasku nije skrivao oduševljenje, nadajući se da će opravdati povjerenje.

Osim što mu karijera, očito, ide izlaznom putanjom, Marković se može pohvaliti i time što je jedan od rijetkih fudbalera koji ima fakultetsku diplomu. U januaru je nakon nekoliko godina studiranja dobio diplomu na Ekonomskom fakultetu i time se pridružio skupini igrača koji ruše sintagmu o tome da fudbal baš i nije igra akademskih građana.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.