FK Sarajevo se zahvalio navijačima na podršci protiv Celtica

Škoti su slavili sigurnu pobjedu

FK Sarajevo se zahvalio navijačima na podršci protiv Celtica

S. Mlaćo

U prvoj utakmici kvalifikacija Lige prvaka u utorak su na stadionu Asim Ferhatović Hase snage odmjerili Sarajevo i škotski prvak Celtic.

Bordo tim je poveo pogotkom Oremuša, no Škoti su nakon preokreta upisali pobjedu 3:1 i jednom nogom izborili prolaz dalje.

Iz FK Sarajevo su obavijestili javnost da je na najvećem bh. stadionu skenirano 24.620 ulaznica.

"Fudbalski klub Sarajevo zahvaljuje se svim navijačima na iskazanoj ljubavi i podršci tokom čitavih 90 minuta susreta!

Prodaja sezonskih ulaznica za godinu 2019/20 koja je počela u utorak 2. jula, već nakon prve evropske utakmice je za 30% viša od prošlogodišnje", istakli su iz FK Sarajevo putem zvanične facebook stranice.

UEFA puni kasu FK Sarajevo

UEFA je jučer objavila nagradni fond u sezoni 2019/2020 za Ligu prvaka, Evropsku ligu i evropski Super kup.

Kada su u pitanju četiri bh. predstavnika ubjedljivo najviše će zaraditi FK Sarajevo koje za sada ima zagarantovanih 820.000 eura!

Kao prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo je dobilo 260.000 eura, za učešće u prvom pretkolu Lige prvaka nagrada je 280.000 eura, a isti iznos bit će uplaćen na račun Bordo kluba i za nastup u trećem pretkolu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Obzirom da UEFA isplaćuje novac samo za odigrane utakmice, a pošto Sarajevo preskače drugo pretkolo Evropske lige za tu rundu sarajevski premijerligaš neće biti novčano nagrađen.

Ukoliko Sarajevo kojim slučajem završi u grupnoj fazi Lige prvaka dobit će 15 miliona eura, dok plasman u grupe Evropske lige donosi zaradu od 2.75 miliona.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Avayan
25.000 + VIP + Galerija + Sezonske + Narodna najdraza, djabalesku ulaz. Bilo je nekih 28000. Sasvim pristojna cifra za jednog protivnika kao Celtic. Al je realno previse napuhan i izvikan kao klub ovaj Celtic realno. Nekako tekma protiv BMG je bila puno atraktivnija.
5 0
Fcs
Ljudi bilo kao dva puta Grbavica. Hahahah.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi