Trijumf Zeničana

NK Čelik protiv FK Olimpik najavio dobru sezonu

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

NK Čelik pobijedio je na Bilinom polju u pripremnom meču sarajevski Olimpik rezultatom 2:0.

Odličan meč pružila su oba tima, a na kraju je domaći klub slavio pobjedu i tako je na pravi način najavio novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Od samog početka Čelik je krenuo ofanzivno. Imali su domaći nekoliko opasnih situacija pred golom Olimpika, a u 23. minuti su stigli i do vodstva.

Za vodstvo Čelika pogodio je Isić. Jamak odlično ubacuje iz kornera, a Isić je na pravom mjestu za 1:0.

Potom se i Olimpik probudio. Pandža je imao dvije sjajne šanse, ali ih nije iskoristio, da bi kazna stigla u 45. minuti. Oboren je Huseinbašić u kaznenom prostoru, dosuđen je penal, a Dedić pogađa za rezultat prvog poluvremena od 2:0.

Čelik je i u drugo poluvrijeme ušao dosta dobro. Brekalo je pogodio stativu, a zatim je i Dilaver bio u dobroj poziciji, ali je izblokiran.

Zatim se ponovo bude i gosti iz Sarajeva. Dva puta su prijetili preko Zebe, a Pavlović uz ovacije sa tribina zaustvlja njegov udarac.

Resić je uzvratio za domaće, ali ni mladi fudbaler ne uspijeva zabiti iz dobre pozicije i to je bilo to u današnjem meč, te je Čelik stigao do pobjede.

Pripremni meč:

Čelik - Olimpik 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik: Pavlović, Raguž, Pecelj, Isić, Vrhovac, Jamak, Huseinbašić, Perišić, Dilaver, Dedić, Okić.

FK Olimpik: Hadžić, Borovčanin, Čizmić, Sadiković, Beširović, Muminović, Handžić, Zeba, Stjepanović, Bogučanin, Pandža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.