Paragvajski nogometaš novo lice na Bilinom polju
Paragvajski nogometaš stigao je na Bilino polje, te bi u narednim danima trebao i službeno biti predstavljen kao novi igrač NK Čelik. Foto:www.abc.com

Riješenje za poziciju lijevog bočnog

Paragvajski nogometaš novo lice na Bilinom polju · Saznajemo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su se vratili s priprema iz Turske, gdje su odradili glavni dio priprema za narednu sezonu u Premijer ligi.

Zeničani su u Turskoj odigrali tri kontrolne utakmice, a u nedjelju će na Bilinom polju igrati generalku protiv Olimpika, što će biti posljednja provjera pred gostovanje Širokom Brijegu na otvaranju nove sezone.

Kako smo već pisali nekoliko puta, klub je u potrazi za još jednim lijevim bekom, a čini se da su iz kluba s Bilinog polja riješili i ovo pitanje. Danas je u Zenicu stigao 21-godišnji lijevi bočni iz Paragvaja, koji će zajedno sa Ljubišom Peceljom pokriti lijevu stranu u narednoj sezoni.

Riječ je o 21-godišnjem Carlos Fabián León Filipetto, koji je igrao u najjačem rangu nogometa u Paragvaju. Zanimiljivo ova vijest je obavljena i u Paragvaju, gdje je potvrđeno da će ovaj nogometaš potpisati za NK Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo hoće li angažovanje stranog igrača uroditi plodom, jer će biti sigurno potrebno i vrijeme da ovaj igrač dobije pravo nastupa za Čelik. Upitno je i u kakvoj je fizičkoj spremi, budući da u Zenicu dolazi skoro na kraj priprema.

Dolaskom ovog nogometaša skoro sigurno je otpalo angažovanje Josipa Projića, koji se u posljednje vrijeme povezivao s crno-crvenima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Pisu da je novi Marselo :D naprijed Celik!
0 4
Hrubesch
Ocekuje se u naredna 2-3 dana dolazak i Santa Cruza, da pojaca konkurenciju u napadu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi