Sloboda bolja od Osijeka

Iz Hrvatske pohvale za FK Sloboda: Prezentirali su se u jakom dobro izdanju

Samir Mlaćo

U generalci pred novu sezonu u Osijeku su u subotu snage odmjerili Osijek i Sloboda.

Bh. tim je pred 1.500 gledalaca slavio 3:2 i pokazao da ozbiljno ulazi u novu sezonu, iako je doživio mnogo promjena u igračkom kadru.

Sloboda je iznenadila Osijek, a iz ovog kluba za Tuzlake imaju samo riječi hvale.

"Tuzlaci su se prezentirali u jako dobrom izdanju i doveli su nas u situaciju da su bili bolji u određenim segmentima igre. Bilo je vidljivo da nismo baš dobro ušli u utakmicu, čini se da su naši igrači malo i podcijenili suparnika i ligu iz koje dolazi što je Sloboda znalački kažnjavala. Mislim da nam je momčad u ovoj utakmici bila više fokusirana na ono što nas uskoro čeka u službenim nastupima, nego na ovaj dvoboj, a onda posljedično dođe i ovakav rezultat. Napravili su nam dosta problema, imali su previše otvorenog prostora u sredini te iza naše zadnje linije, a kod nas nije bilo čvrstine i koncentracije", istakao je riječi hvale trener Osijeka Dino Skender.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, strijelci za Slobodu bili su Livančić, Amer Bekić i Ristić.

Sloboda je nastupala u sastavu: Lakić, Beganović, Salihović, Ivetić, Al. Bekić, Pršeš, Martelat, Maksimović, Livančić, Am. Bekić i Ristić. Igrali su još: Omerović, Osmanović, Fejzić, Buljić, Bekrić, Mujagić, Dodig, Rastoka, Muratović, Ramčilović, Devedžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.