Sjajan meč u Gradskom vrtu: FK Sloboda pobijedio Osijek!

Tuzlaci slavili

Sjajan meč u Gradskom vrtu: FK Sloboda pobijedio Osijek!

M. Šljivak

Fudbaleri Slobode pobijedili su u Gradskom vrtu Osijek sa 2:3 u pripremnoj utakmici pred start nove sezone.

Sloboda je dobro ušla u meč. U devetoj minuti Mertelat je primio loptu u kaznenom prostoru, ali je golman Ivušić uspio reagovati i spasiti svoj gol.

U 16. minuti tuzlanski tim je poveo. Ivetić je centrirao sa lijeve strane, lopta je došla do Livančića, koji matira Ivušića za prednost Tuzlaka od 0:1.

Samo dvije minute kasnije Osijek je izjednačio. Škorić se dobro snašao u kaznenom prostoru i matirao je Lakića za 1:1.

Finiš prvog poluvremena donosi dosta uzbuđenja i još tri gola, a do vodstva u 39. minuti dolazi domaći tim. Marić je pogodio za prednost Osijeka od 2:1.

Ipak, Sloboda do kraja prvog poluvremena dolazi do preokreta. Prvo je u 42. minuti Amer Bekić izjednačio na 2:2, da bi dvije minute kasnije Ristić sjajno pogodio za prednost od 2:3.

Nastavak donosi nešto bolju igru Osijeka. Oni su bili ti koji su diktirali tempo igre, ali je u nastavku ipak prva prijetila Sloboda. Almir Bekić je u 52. minuti dobro šutirao iz voleja, Ivušić e siguran.

Potom je Osijek preuzeo dominaciju. Škorić je u 66. minuti imao dobru šansu, a zatim Mance na ubačaj Škorića pogađa prečku tri minute kasnije.

Okvir gola spasio je Tuzlake u 79. minuti. Marić je ubacio, jedan igrač Slobode je nespretno reagovao i pogodio je prečku, a zatim u nastavku akcije ne uspijevaju zabiti Lope i Marin.

Ostalo je do kraja utakmice 2:3 i Sloboda je na pravi način najavila novu sezonu.

Prijateljski meč:

Osijek - Sloboda 2:3

Osijek: Ivušić, Škorić, Gutieri, Majstorović, Šorša, Jugović, Kleinheisler, Bočkaj, Pilj, Marić i Mance.

Sloboda: Lakić, Beganović, Salihović, Ivetić, Al. Bekić, Pršeš, Martelat, Maksimović, Livančić, Am. Bekić i Ristić. Igrali su još: Omerović, Osmanović, Fejzić, Buljić, Bekrić, Mujagić, Dodig, Rastoka, Muratović, Ramčilović, Devedžić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda1919tz
ko je na aparatima
0 6
tuzlaak
Jebat cemo vam svima mamu :)
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi