Želi ga legenda

Gojak seli na Otok?

Reprezentativac BiH Amer Gojak, bez dileme, jedan je od vrijednijih eksponata u izlogu Dinama.

Sjajnim partijama u 'modrom' dresu mladi Gojak je zapao za oko brojnim velikanima i samo je pitanje vremena kada će napustiti Maksimir, što je nedavno nagovijestio i njegov trener Nenad Bjelica, kazavši kako je interes veliki i da je sve moguće do kraja ljeta.

Kao naredna stanica u Gojakovoj karijeri posljednjih se dana pominje Otok. Naime, mediji u Škotskoj pišu kako 22-godišnjeg fudbalera želi vidjeti Steven Gerrard u Glasgow Rangersu, i to nakon što su skauti bili oduševljeni onim što je pokazao na Superkupu između Dinama i Rijeke.

"Amer je opet zasjao, zabio je fenomenalan gol koji je odlučio utakmicu i Gerrard je dao zeleno svjetlo za njegovo dovođenje", navodi se.

Medijski napisi o eventualnom transferu, s druge strane, Gojaka i ne opterećuju previše. U nekoliko navrata je naglašavao kako ima važeći ugovor i da je fokusiran isključivo na Dinamo, te da je brige oko transfera prepustio svom ocu koji mu vodi karijeru.

U Dinamu navodno nemaju namjeru prodavati Gojaka za cijenu manju od 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.