Prvak Francuske silovito krenuo sa pripremama za novu sezonu

PSG bez milosti protiv Dynamo Dresdena, Mbappe sa dva sjajna gola ponovo oduševio

S. Pašalić
Teme:

PSG je uvjerljivom pobjedom od 6:1 protiv Dynamo Dresdena započeo sa pripremama za novu sezonu.

Parižani su poveli već u 6. minuti kada je jedan igrač njemačkog tima napravio veliku grešku i poklonio loptu Kylianu Mbappeu, a on se sjurio na gol Dynama i sjajnim lob udarcem matirao golmana ovog tima.

U 18. minuti je već bilo 2:0 nakon što je Julian Draxler na asistenciju Kyliana Mbappea postigao gol.

PSG je ubrzo stigao i do trećeg gola, a desilo se to u 34. minuti kada su igrači ovog tima brzo izveli jedan slobodan udarac, a Kylian Mbappe je postigao gol kroz noge golmana Dynama.

Već na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti mladi Arthur Zagre je sjajno izigrao odbranu njemačkog tima i poslao loptu u mrežu za 4:0.

Peti gol je došao u 60. minuti nakon što je Virgiliu Postolachi sjajno reagovao nakon ubačaja i povisio na 5:0.

Deset minuta kasnije je bilo 6:0, a strijelac je ovaj put nakon još jedne lijepe akcije bio Adil Aouchiche.

Dynamo Dresden je u 76. minuti uspio postići počasni gol nakon što je Moussa Kone sa bijele tačke bio strijelac za konačnih 6:1. Bh. reprezentativac Haris Duljević je također upisao nastup  za Dynamo Dresden.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.