Uoči derbija sa Zrinjskim

Sjajne vijesti za FK Sarajevo: Besim Šerbečić ipak ima pravo nastupa u prvom kolu!

Midhat Šljivak

FK Sarajevo ipak će moći da računa na Besima Šerbečića u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako je u Cometu prvobitno objavljeno kako je Šerbečić pod suspenzijom za utakmicu protiv Zrinjskog, zbog crvenog kartona kojeg je dobio u dresu Radnika 2017. godine, to na kraju ipak nije tačno.

Šerbečić je kako nam je potvtrđeno u FSBiH suspenziju odradio u dresu Rosenborga u koji je prešao iz Radnika, te mu suspenzija za prvo kolo Premijer lige BiH ipak ne važi.

Ova informacija je za SportSport.ba potvrđena iz NS Bosne i Hercegovine, a vijest će svakako obradovati navijače Bordo tima, koji su dolazak Šerbečića dočekali sa oduševljenjem.

Tako će odbrana bh. šampiona biti znatno jača u meču protiv Zrinjskog, a sigurno je da nas na Koševu čeka pravi spektakl u duelu prvaka i viceprvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjestimo, Šerbečić je u FK Sarajevo stigao na posudbu iz Rosenborga.

Kartone iz prošle sezone u prvo kolo Premijer lige prenijeli su Dino Hasanović (Velež), Enes Sipović (Željezničar), Kenan Hreljić (Mladost), Adis Hadžanović (Tuzla City) i Dominik Kovačić (Široki Brijeg).

Na kraju treba dodati i da, igrači koji su u nižem rangu takmičenja, kao i u mlađim kategorijama (U-19) zaradili suspenziju, istu će odraditi na otvaranju nove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.