Ko ne može igrati u prvom kolu Premijer lige BiH?

Nekoliko fudbalera pod suspenzijom

Ko ne može igrati u prvom kolu Premijer lige BiH?

M. Šljivak

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počet će narednog vikenda.

Povratkom banjalučkog Borca i mostarskog Veleža u društvo najboljih timova, prvenstvo je dobilo dodatnu draž, ali već na početku sezone klubovi se susreću sa određenim problemima.

Problem po pojedine fudbalere i klubove predstavlja činjenica da se kartoni u novu sezonu prenose iz prethodnih, pa tako nekoliko fudbalera neće imati pravo nastupa za svoje klubove u prvom kolu.

Tako će FK Sarajevo u prvom kolu biti bez svog novog pojačanja Besima Šerbečića koji će prvo kolo i duel protiv Zrinjskog propustiti zbog crvenog kartona, kojeg je kao igrač Radnika dobio u susretu protiv Željezničara 2017. godine.

Bio je to Šerbečićev posljednji nastup u dresu tima iz Bijeljine prije odlaska u Rosenborg, suspenziju nije odradio, ali će to učiniti sada u duelu protiv Zrinjskog.

Velež u prvom kolu neće moći da računa na Dinu Hasanovića, koji je u dresu GOŠK-a skupio tri žuta kartona, a na klupi Rođenih neće biti ni trenera Ibre Rahimića koji je suspendovan do 27. jula.

I Željezničar u prvom kolu neće moći računati na standardnog člana odbrane. Enes Sipović je suspendovan zbog tri žuta kartona, a iz istog razloga će prvo kolu propustiti i Kenan Hreljić (Mladost), Adis Hadžanović (Tuzla City) i Dominik Kovačić (Široki Brijeg).

Parovi prvog kola Premijer lige BiH:

Subota:

17:30 Velež - Mladost
17:30 Zvijezda - Tuzla City
20:30 Željezničar - Borac

Nedjelja:

19:00 Sarajevo - Zrinjski
20:30 Sloboda - Radnik

Ponedjeljak:

21:00 Široki Brijeg - Čelik

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi