Nevjerovatna pobjede Gzire

Šok, nevjerica, muk: Maltežani izbacili Hajduk iz Evrope euroglom u 96. minuti

Admin Čaušević

Hajduk je svoju evropsku avanturu ovog ljeta završio već na prvoj prepreci. 

Splitski Bili su na gostovanju pobijedili Gziru s 0:2 i činilo se da imaju siguran put u drugo pretkolo Evropske lige, ali su na Poljudu doživjeli šokantan poraz rezultatom 1:3.

Hajduk je vodio poslije prvog poluvremena, za vodstvo je u 7. minuti pogodio Jradi i sve je mirisalo na siguran prolazak dalje.

Međutim, u nastavku šok i navjerica za brojne domaće navijače, Maltežani su postigli tri gola i tako prošli dalje. 

Jefferson je u 57. minuti izjednačio na 1:1, da bi do kraja meča Kone postigao dva gola kakva vjerovatno više nikad neće postići u karijeri.

Napadač gostiju je u 69. minuti na sjajan način pogodio škaricama sa 16 metara, da bi u šestoj minuti sudijske nadokande postigao još jedan eurogol prelijepim udarcem sa vrha kaznenog prostora.

Pred navijačima, ali i igračim splitskog kluba su sigurno besane noći nakon novog evropskog fijaska...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.