Hajduk na korak od najvećeg transfera u historiji
(Foto: Screenshot)

Prodaju mladog beka

Hajduk na korak od najvećeg transfera u historiji

M. Šljivak

Splitski Hajduk nalazi se na korak od najvećeg transfera u historiji kluba.

Hrvatski velikan dogovorio je transfer mladog defanzivca Domagoja Bradarića u redove francuskog Lillea, a ovaj posao bi Hajduku trebao donijeti oko sedam miliona eura.

Međutim, ni to nije sve. Kroz razne bonuse ova cifra bi mogla postati veća još za dva miliona eura, a dobili su i prava na 10 posto od narednog transfera.

Prodaja 19-godišnjeg lijevog beka najveći je posao u historiji Hajduka. Prethodno je rekord držao još jedan mladić Ante Palaversa, kojeg su splićani prodali prije nekoliko mjeseci ekipi Manchester Cityja za sedam miliona eura.

Tako su i Bili počeli kao i Dinamo skupo naplaćivati svoje talentovane igrače i ovo je svakako pravi primjer za sve klubove u regionuz.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mladi fudbaler je odigrao samo 25 utakmica za prvi tim Hajduka. Ipak, pokazao je ogroman kvalitet, što mu je na kraju donijelo transfer u Francusku.

Podsjetimo, Lille je učesnik Lige prvaka, a prvenstvo su završili iza PSG-a.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi