Gzira napravila senzaciju protiv Hajduka

"Bili smo spremni da ispadnemo, a onda smo vidjeli članak u hrvatskim novinama"

Endin Čaušević

Fudbaleri Gzire napravili su senzaciju u prvom pretkolu Evropske lige jer su izbacili Hajduk.

Hajduk je na Malti prije sedam dana slavio sa 2:0 i činilo se da je sve gotovo posebno jer su i večeras na Poljudi poveli sa 1:0. No, Gzira je u drugom dijelu napravila čudesan preokret i golom u 96. minuti slavila sa 3:1 i plasirala se dalje.

Trener ovog tima Giovanni Tedesco izjavio je da je ovo historijska pobjeda njegove ekipe, a da su glavni "krivci" za to hrvatski mediji.

"Bili smo spremni da ispadnemo, a onda sam vidio članak u vašim novinama kojim ste nas itekako podcijenili. Ne ide to tako. Novine sam zalijepio u svlačionicu da moji igrači vide. Pisalo je kako će biti golijada u našoj mreži i svašta nešto. Sve smo im preveli i bolji motiv im nije trebao. Ovo je historijska pobjeda za Gziru, ali i mene kao trenera", rekao je Tedesco.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.