Šok, nevjerica, muk: Maltežani izbacili Hajduk iz Evrope euroglom u 96. minuti

Nevjerovatna pobjede Gzire

Šok, nevjerica, muk: Maltežani izbacili Hajduk iz Evrope euroglom u 96. minuti

A. Čaušević

Hajduk je svoju evropsku avanturu ovog ljeta završio već na prvoj prepreci. 

Splitski Bili su na gostovanju pobijedili Gziru s 0:2 i činilo se da imaju siguran put u drugo pretkolo Evropske lige, ali su na Poljudu doživjeli šokantan poraz rezultatom 1:3.

Hajduk je vodio poslije prvog poluvremena, za vodstvo je u 7. minuti pogodio Jradi i sve je mirisalo na siguran prolazak dalje.

Međutim, u nastavku šok i navjerica za brojne domaće navijače, Maltežani su postigli tri gola i tako prošli dalje. 

Jefferson je u 57. minuti izjednačio na 1:1, da bi do kraja meča Kone postigao dva gola kakva vjerovatno više nikad neće postići u karijeri.

Napadač gostiju je u 69. minuti na sjajan način pogodio škaricama sa 16 metara, da bi u šestoj minuti sudijske nadokande postigao još jedan eurogol prelijepim udarcem sa vrha kaznenog prostora.

Pred navijačima, ali i igračim splitskog kluba su sigurno besane noći nakon novog evropskog fijaska...

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Gdje je onaj KRKAN kad hvali Hrvatski klupski fudbal? Amateri izbacise Hajduka....
11 0
ArminA
Masala
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi