Povratak na Poljud

Hajduk nakon blamaže imenovao novog trenera

Rano ispadanje Hajduka iz Evropske lige očekivano je rezultiralo promjenama na Poljudu.

Splićani su u prvom kolu kvalifikacija doživjeli nezapamćenu blamažu izgubivši od malteške Gzire, a odmah poslije utakmice rukovodstvo kluba odlučilo je da se raziđe sa Sinišom Oreščaninom.

Za novim trenerom na Poljudu nisu dugo tragali, a kako pišu hrvatski mediji, Oreščanina će naslijediti 55-godišnji Damir Burić koji je u trenerskoj karijeri već imao priliku da vodi 'bile'.

Burić je po odlasku iz Hajduka radio u Austriji i Njemačkoj vodeći Admiru Wacker i Greuther Furth, a na predstavljanju poručio je kako se raduje novom izazovu i da vjeruje da može ostvariti zacrtano.

"Ovo se dogodilo jako brzo i neočekivano. Kada je stigla ponuda, u meni se probudio jedan dišpet i revolt. Dobio sam motivaciju i želju za rad. Ne bih se htio osvrtati na ono što je bilo, zanima me samo budućnosti, a da neće biti lako - neće", kazao je, između ostalog, Burić kojem će pomoćnici biti Tonči Gabrić i Joško Španjić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kako je objavljeno s Poljuda, ugovor s Burićem je potpisan na dvije godine.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.