Trijumfovao u Umagu

Dušan Lajović došao do prve ATP titule u karijeri

Midhat Šljivak

Srbijanski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri.

Lajović je osvojio turnir u hrvatskom gradu Umagu, a u finalnom meču je bio bolji od mađarskog tenisera Attile Balazsa sa 2:0, po setovima 7:5 i 7:5.

Apsolutno niko nije očekivao da će se ova dva tenisera sresti u finalu turnira. Jasno je bilo da nas čeka velika borba,a na kraju je Lajović bio bolji.

Blazs je imao veliku šansu da dođe do prvog seta. Imao je vodstvo od 5:3, a zatim i 5:4 i servis za set, ali ga nije iskoristio.

Lajović je odigrao fantastično završnicu prvog seta. Vratio je break, a zatim ga je ponovo i oduzeo i dobio je prvi set sa 7:5.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Lajović je ovog puta imao prednost breaka kojeg je osvojio u četvrtom gemu drugog seta, ali se Mađar uspio vratiti.

Međutim, kiksao je kada je najviše trebao. Izgubio je servis u 12. gemu ovog dijela meča i na kraju je Lajović došao do osvajanja drugog seta sa 7:5 i pobjede u Umagu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.