Fognini u dva seta pomeo Lajovića

Zanimljivo je bilo u Monte Carlu

Fognini u dva seta pomeo Lajovića

S. Grebović

Fabio Fognini stigao je do naslova prvaka turnira koji se igrao u Monte Carlu pobjedom nad Dušanom Lajovićem sa 2:0 u setovima.

Talijanski teniser Fabio Fognini osvojio je turnir Masters serije 1000 koji je ove sedmice igran u Monte Carlu. U finalnom dvoboju bio je bolji od srbijanskog tenisera Dušana Lajovića sa 6:3 i 6:4 po setovima.

Fogniniju će pripasti 1000 ATP bodova i 958.955 eura, dok će Lajović zaraditi 484.950 eura i 600 bodova, pa će od ponedeljka biti na rekordnom 24. ATP liste.

Meč je bio neizvesniji nego što konačni rezultat pokazuje. Lajović je odlično počeo, imao je brake prednosti i dvije gem lopte pri vođstvu 2:1. Međutim, Fognini je tada vratio brake i nakon toga je uslijedio period loše Lajovićeve igre, pa je Italijan poveo sa velikih 5:3.

Tada je Dušan došao do brake lopte, ali je poslao prekratak ritern i Fognini je napravio winer, da bi potom i osvojio prvi set.

Na startu drugog seta Fognini je napravio brake, onda je Lajović odmah uzvratio i ubrzo imao priliku da dođe do prednosti. Nije je iskoristio, a na drugoj strani je je Italijan napravio brake i poveo sa 3:2. Imao je Lajović još jednu šansu kada je na 30-30 promašio zicer, ali posljednja dva gema na svoj servis Fognini je dobio lako i tako došao je do devete titule u karijeri, a prve iz Masters serije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije