(Foto: Epa)

Internacionalni Kup šampiona

Bale zaigrao i zabio protiv Arsenala, Asensio teško povrijeđen

Midhat Šljivak

Real Madrid je nakon penala savladao Arsenal na Internacionalnom Kupu šampiona.

Kraljevi su uspjeli da stignu dva gola minusa u ovom meču. Nakon 90 minuta igre bilo je 2:2, a nakon penala je Real slavio sa 3:2.

Loše je počelo za tim iz Madrida. Nacho je već nakon devet minuta igre morao napustiti teren zbog dva žuta kartona, a u 10. minuti Lacazette pogađa sa penala za vodstvo Arsenala od 0:1.

U 24. minuti novi gol u mreži Kraljeva. Lacazzette je fantastično poslužio Aubameyanga, a ovaj pogađa za 0:2.

Arsenal je u finišu prvog dijela ostao također bez jednog igrača. Sokrtatis je u dvije minute dobio dva žuta kartona i snage su ostatku meča bile poravnane.

To je Real iskoristio kako bi preko Balea (56.) i Asensia (59.) uspio da dođe do 2:2, ali se do kraja regularnog toka rezultat nije mijenjao. Na penale je slavio Real.

Treba svakako istaći da je Asensio u 65. minuti doživio tešku povredu koljena i pretpostavlja se da će dugo vremena biti van terena.

Sead Kolašinac je odigrao kompletan meč za Topnike...

Bayern je golom Leona Goretzke savladao Milan sa 1:0, a i ovaj meč je obilježila povreda. Novi igrač Rossonera Theo Hernandez napustio je igru u finišu prvog poluvremena zbog povrede članka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti