Dosta više prostora u početku akcije

Inter demonstrirao kako je novo pravilo promijenilo igru

Endin Čaušević

Nova fudbalska sezona nam je donijela i nekoliko novih pravila što se tiče igre.

Jedno od pravila koje je promijenjeno jeste situacija kada golman vraća loptu u igru. Prema starom pravilu niko od igrača njegovog ili protivničkog tima nije smio biti u šesnaestercu, ali sada je to drugačije.

Prema novom pravilu igrači njegove ekipe mogu biti u šesnaestercu kako bi im on lakše dodao loptu, dok protivnički ne smiju ulaziti u šesnaesterac.

Ovo pravilo se pokazalo kao dobar potez, a to se najbolje vidjelo dana na prijateljskom meču Intera i Juventusa. Handanović je dodao loptu jednom od štopera, a samo u nekoliko dodavanja Inter je imao kontru zbog toga što u početnom udarcu igrači Juventusa nisu mogli da uđu u kazneni prostor.

Napadači i dio veznih igrača vrše pritisak na odbranu kada golman doda loptu čime ostaje dosta prostora u sredini terena što se danas najbolje vidjelo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.