Tokom utakmice s Mladosti

FK Željezničar oštro osudio napad na svoje navijače

Admin Čaušević

Na poluvremenu duela 2. kola Premijer lige između Mladosti i Željezničara došlo je do sukoba između policije navijača sarajevskih Plavih. 

Iz tog razloga FK Željezničar je oštro osudio napad pripadnika MUP-a ZDK na svoje navijače te uputio apel nadležnim organima da se utvrde razlog za ovakvo postupanje.

"FK Željezničar oštro osuđuje bespotrebnu upotrebu sile nad navijačima našeg Kluba na utakmici u Doboju kod Kaknja, te apeluje na utvrđivanje razloga ovakvog postupanja MUP-a ZDK.

Željezničar je u okviru 2. kola Premijer lige BiH savladao Mladost sa 2:0, a na fer i korektnu utakmicu mrlju je bacio postupak pripadnika MUP-a ZDK koji su na poluvremenu utakmice bespotrebno upotrijebili silu nad našim navijačima. Smatramo da za takav čin nije bilo povoda i apelujemo na nadležne da ispitaju razloge ovakvog postupanja", saopštili su iz kluba sa Grbavice. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo današnji duel je završen pobjedom Željezničara 0:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.