Red, rad i disciplina

Kao da su u vojsci: Niko Kovač uveo nova pravila za igrače Bayerna

Edmir Škorić

Niko Kovač će i naredne sezone voditi Bayern, koji će braniti duplu krunu u Njemačkoj.

Ipak, navijači Bayerna, ali i kompletna javnost u Minhenu očekuju i više od toga, odnosno daleko bolje izdanje u Ligi prvaka.

Kovač će, kao i ranije, pokušati da uvede potpuni red i disciplinu u svlačionicu, pa je odlučio da pooštri kriterije.

Nekadašnji hrvatski selektor kontroliše čak kada igrači odlaze u krevet i u svim sobama moraju biti pogašena svjetla od trenutka kada on odredi da se ide na spavanje.

Djelimično je ukinuta i zabrana mobitela, a zbog kašnjenja je uveo pravilo da se na trening dolazi sat, sat i pol prije početka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Postoji još niz strogih naredbi Kovača, koji zajedno s Hasanom Salihamidžićem vodi situaciju nad svlačionicom Bavaraca.

Upravo zbog nediscipline je Bayern užasno krenuo u prošlu sezonu, ali kasnije kada su se stvari sredile, klub je proigrao i na kraju osvojio duplu krunu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.