Težak poraz

Bh. juniori se obrukali protiv Češke

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH doživjela je težak poraz u 3. kolu Evropskog prvenstva B divizije koje se igra u Rumuniji.

Nakon pobjeda nad Islandom i Norveškom, izabranici Aleksandra Ćikića danas su u prvom ozbiljnom izazovu doslovno pometeni od Češke rezultatom 112:68.

Česi su dominirali od prve do posljednje minute ovog meča. Već nakon prve dionice bilo je jasno kako naš tim nema šta tražiti u ovom meču (27:26), da bi se agonija nastavila i u nastavku.

Do poluvremena je bh. tim imao minus 19 (54:39), da bi u nastavku doživjeli klasični nokaut. Češka je povećala prednost iz napada u napad i na kraju je slavila pobjedu od 44 poena razlike.

Ondrej Hanzlik je predvodio Češku sa 26 poena, dok je kod bh. tima Haris Dedajić ubacio 15.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.