BiH pregazila Island

Pobjeda juniora na otvaranju

BiH pregazila Island

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila Evropsko prvenstvo B divizije u Rumuniji.

Bh. selekcija je u prvom kolu savladala selekciju Islanda sa uvjerljivih 84:57.

Naša selekcija je vodila od samog početka meča. Kontrolisali su mladi bh. košarkaši utakmicu u prvoj dionici nakon koje su imali šest poena prednosti, 23:17.

Sredinom igre u drugom periodu bh. tim odlazi i na plus deset. Ipak, uslijedio je blagi pad u igri, koji Island koristi i vraća se u utakmicu.

U nekoliko navrata Islanđani su imali i neriješen rezultat, ali je ipak selekcija BiH na odmor otišla sa tri poena prednosti, 39:36.

Nastavak utakmice donosi potpuno dominaciju bh. tima. Treći period su dobili 27:12 i pitanje pobjednika je već bilo riješeno.

Selekcija BiH do kraja nije spuštala gas. Bilo je samo pitanje sa kolikom razlikom će se meč završiti, a nakon 40 minuta igre rezultat je glasio 84:57.

Najefikasniji u bh. timu bili su Đorđe Topolović koji je je imao double-dobule učinak od 20 poena i 11 skokova i Kosta Kondić sa 18 poena, dok je Deni Radak ubacio 14 koševa. Dui Thor Jonsson je na drugoj strani ubacio 15 koševa.

Reprezentacija BiH naredni meč igra sutra protiv selekcije Norveške.

BiH: Halilčević 4, Huseinspahić 7, Herenda, Dedajić 5, Radak 14, Simanić 10, Krupalija, Topolović 20, Arnaut 2, Mehić 2, Maran 2, Kondić 18.

Top Komentari

Jadnimi
neće ispasti
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi