Nije u planovima Partizana

Premijerligaš sprema 'bombu': Dolazi Goran Zakarić?

Iako je transfer u Konyaspor djelovao kao završena stvar, Goran Zakarić bi mogao iznenađujuće završiti u - Premijer ligi BiH. 

Fudbalski reprezentativac BiH nije u planovima Save Miloševića i izvjesno je da će ovog ljeta napustiti Partizan. Najprije su crno-bijeli željeli da ga prodaju, ali kako niti jedna od ponuda nije bila adekvatna, sada su u Humskoj voljni da puste Zakarića (26) i na posudbu, pod uslovom da zainteresovani klub preuzme dio plate.

Kao naredna stanica u Zakarićevoj karijeri pominje se Premijer liga BiH, tačnije Borac iz Banjaluke čiji su čelnici voljni da ga posude, a pregovori između dvaju klubova su navodno već počeli.

Eventualni transfer Zakarića u Platonovu djeluje pomalo i nerealno, no nema sumnje da bi, ukoliko se glasine obistine, predstavljao ogromno pojačanje za tim koji vodi ambiciozni Branislav Krunić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zakarić se s dolaskom u Borac dovodio u vezu i 2016. godine, ali i kada je kao klinac nosio dres Kozare iz Gradiške, no tada je umjesto u Banjaluci završio u Širokom Brijegu.

Prethodne sezone Zakarić je u dresu Partizana odigrao 36 utakmica postigavši pritom sedam pogodaka uz pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.