Goran Zakarić u Partizanovoj filijali

Bh. fudbaler prekomandovan u redove "Optičara"

Goran Zakarić u Partizanovoj filijali

Bh. reprezentativac Goran Zakarić je otpisan u Partizanu, a navodno čeka transfer u turski Konyaspor.

Potvrde njegovog transfera u redove pomenutog turskog kluba još nema, ali srbijanski mediji danas pišu da je Zakarić, uz još nekolicinu fudbalera Pratizana, "prekomandovan" u Teleoptik.

Ovaj srbijanski niželigaš je filijala Partizana, koji je osim Zakarića put Zemuna poslao i Valijentea, Nemanju Nikolića, Nemanju G. Miletića, Armina Đerleka i Miroslava Vulićevića.

Telegraf.rs piše da su pomenuti igrači od danas u Teleoptiku, gdje će trenirati pod palicom Žarka Lazetića.

Navodno je odluka da se pomenuti igrači, među kojima je i Zakarić, pošalju u Teleoptik donesena jučer, te da su čelnici Partizana za takav potez dobili saglasnog "otpisanih" fudbalera - kako bi se izbjegli eventualni pravni problemi za crno-bijele u slučaju da neko od igrača nije želio u klub sa "Zemunela".

Naime, saglasnost se morala dobiti jer prekomandovani igrači nisu kršili klupsku disciplinu ili ugovore, pa su u Teleoptik poslani po kazni, već iz razloga što struka Partizana ne računa na njih.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, od svih pomenutih fudbalera samo je Đerlek registrovan za novu sezonu srbijanske Super lige, dok su ostali u potrazi za novim klubovima.

Goran Zakarić je u Partizan stigao prošlog ljeta iz Željezničara, ali je dolaskom Save Miloševića na klupu crno-bijelih potpuno pao u drugi plan.

Top Komentari

zokora
A plakao si da ides tamo... e moj gorane
0 13
Orhan
Poželit ćeš ti da igraš u klubu kao što je Željo, ali šipak
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi