Problemi za FK Sarajevo

Musemić bez Ahmetovića u naredne tri utakmice?

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva proteklog vikenda remizirali su u gostima protiv Čelika (0:0) u derbiju drugog kola Premijer lige BiH.

Međutim, bordo tim su zadesili veliki problemi jer je već u desetoj minuti zbog povrede s terena morao izaći iskusni napadač Mersudin Ahmetović.

Iz FK Sarajevo su nam potvrdili da Ahmetović ima hematom u jednom od mišića natkoljenice i da će van terena biti oko deset dana. Iskusni napadač trenira individualno, ali Husref Musemić neće moći računati na njega najvjerovatnije u naredne tri utakmice.

Ahmetović bi trebao propustiti dvije utakmice u okviru Premijer lige i to protiv Slobode i Širokog Brijega. No, sigurno da je najveći problem što Musemić neće računati na njega u prvom meču trećeg pretkola Evropske lige.

Ta utakmica igra se 8. avgusta na Bilinom polju kada će Sarajevo ugostiti poraženog iz dvomeča BATE Borisov - Rosenborg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.