Zeljković pregovarao s čelnicima Partizana

Gdje će Zakarić? "Pričali smo, ali ima još ponuda..."

Predsjednik Borca iz Banjaluke Vico Zeljković neobavljenog posla se vratio iz Beograda.

Prethodnih dana Zeljković je u Srbiji boravio kako bi pregovarao s Partizanom oko eventualne posudbe Gorana Zakarića, no u Premijer ligu BiH ovaj reprezentativac BiH se, kako stvari stoje, neće vraćati.

Da je transfer daleko od realizacije potvrdio nam je i sam Zeljković, kojem su u Humskoj rekli kako Zakarić trenutno 'na stolu' ima mnogo primamljivije opcije.

"Pričali smo, pregovarali, ali Zakarić je mnogo bliže odlasku u neku drugu zemlju. Obaviješteni smo kako ima ponudu iz Saudijske Arabije, kao i iz Turske. Vidjet ćemo šta će biti ako se izjalovi to", kaže Zeljković za SportSport.ba.

Zeljković je istakao kako pregovara s još nekoliko imena.

"Pokušavamo dovesti fudbalera koji bi nam donio kvalitet. Ima u kombinaciji nekoliko imena, ali nećemo po svaku cijenu ići da dovedeno nekoga, a da pritom ne budemo sigurni da je ono što nam treba. Zbog prijelaznog roka koji je definisan tako kako jeste, a nažalost nije dobro zbog samih datuma, nije nemoguće i da sačekamo januar", dodao je Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjalučani su inače sezonu u Premijer ligi BiH otvorili veoma dobro. U prve dvije utakmice su osvojili četiri boda, od čega je jedan sa gostovanja na Grbavici kod Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.