Goran Zakarić se ovog ljeta ne može vratiti u Premijer ligu BiH

Pravila su jasna

Goran Zakarić se ovog ljeta ne može vratiti u Premijer ligu BiH

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Goran Zakarić nalazi se u velikim problemima pred početak nove sezone s obzirom da trener Partizana, Savo Milošević, više ne računa na njegove usluge.

Zakarić će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Partizan, a činilo se da će sezonu provesti na posudbi u Teleoptiku. Međutim, Zakarić je jasno dao do znanja da želi ići u neki bolji klub.

Bivši igrač Željezničara povezivao se s povratkom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali od toga neće biti ništa. Zakarić se najviše povezivao s Borcem iz Banjaluke, no povratak u Premijer ligu nije moguć.

Naime, ljetni prelazni rok u BiH je nedavno završen i klubovi više nemaju pravo dovoditi pojačanja, odnosno kupovati igrače ili ih dovoditi na posudbe što nam je potvrđeno iz NSBiH. Klubovi nove igrače mogu dovesti isključivo u tokom prelaznog roka ili i nakon isteka ali samo igrače koji su raskinuli ugovore sa svojim klubovima do posljednjeg dana registracionog perioda ili su im istekli do tog datuma.

Prelazni rok u BiH trajao je do 19. jula, a s obzirom da je Zakarić još uvijek pod ugovorom s Partizanom nije moguće da ga neki bh. klub registruje prije zimskog prelaznog roka. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Borac je bio zainteresovan da Zakarića dovede na posudbu do kraja sezone, no pravila su jasna i to nije moguće izvesti. Zakarić trenira trenutno s ekipom Teleoptika, ali cilj mu je da karijeru nastavi u inostranstvu. Ukoliko ne dođe neka zanimljiva ponuda onda ćemo ga naredne sezone vjerovatno gledati u dresu Teleoptika.

Zakarić je ponikao u dresu Kozare iz Gradiške, a još je igrao za Široki Brijeg, Dinamo, Lokomotivu Zagreb, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar i Partizan.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Evo nemam nista protiv njega licno,ali kad se sjetim samo koliko je htio u partizan,pa samo taka hajka u zelji svi mu krivi bili,jos malo falilo da pocne strajkati gladju i eto jebo te partizan otpisali te ko govno jedno
0 3
Rus
Jebo te partizan. Toliko si zelio tamo a bez obzira sto si bio jedan od boljih otpisali te.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi