HNL, 3. kolo:

Dinamo lako s Goricom, Gojak školski zabio gol

Dinamo je na Maksimiru u sklopu 3. kola HNL-a ugostio Goricu i slavio sa sigurnih 3:1.

Nenad Bjelica je, očekivano, na teren izveo izmiješanu postavu kako bi odmorio igrače za utorak i utakmicu protiv Ferencvaroša, a i takav Dinamo na kraju je bez većih problema ubilježio trijumf.

Prvi pogodak Modri su postigli u 22. minuti kada je Olmo s vrha šesnaesterca zatresao mrežu gostiju, a prednost od 1:0 bila je na snazi sve do 57. minute. Nakon sjajnog ubačaja iz kornera najviši u skoku bio je Moro kod čijeg udarca golman Kahlina bio apsolutno nemoćan.

Zagrepčani su u finišu uspjeli da postignu još jedan gol, tačnije u 83. minuti, a ovoga puta u strijelce se upisao naš Amer Gojak koji je školski ostavio golmana Gorice na koljenima i elegantno provukao loptu iza njegovih leđa za velikih 3:0.

Do kraja su, ipak, gosti uspjeli da postignu barem utješni gol, a konačnih 3:1 je postavio Lovrić.

Za razliku od Gojaka, Hajrović je večerašnji susret odgledao s klupe. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.