Zeničanin je nakon odlaska iz Olimpica slobodan igrač, a njegovo iskustvo igranja u Premijer ligi svakako bi dobro došlo klubu s Tušnja, kojem nedostaje jedan iskusan i smiren stoper

Iskusnog stopera kontaktirali čelnici kluba s Tušnja

Emir Jusić sutra u Tuzli na pregovorima o prelasku u FK Sloboda · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri tuzlanske Slobode dobro su otvorili novu sezonu u Premijer ligi. Tuzlaci su u prva dva kola osvojili četiri boda u duelima protiv Radnika i Širokog Brijega.

Iako su mnogi najavljivali da bi se klub s Tušnja već od prvog kola mogao boriti za opstanak, ono što su izabranici Mileta Lazarevića pokazali protiv Radnika i Širokog Brijega može radovati sve pristalice crveno-crne boje.

Sloboda igra napadački, za gol više, te ne gledaju kako da prime gol, nego najprije kako da ga prvi i postignu. Ipak dosta je i nedostataka u igri, ali i problema posebno u zadnjoj liniji.

Tuzlaci trenutno na raspolaganju imaju dvojicu klasičnih stopera Adnana Salihovića i Dejana Uzelca, a tu je i Perica Ivetić da pomogne na ovoj poziciji ako zatreba. Kako bi u nastavku sezone bili čvršći i stabilniji u odbrani, klub s Tušnja odlučio je kontaktirati provjerenog stopera, koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi.

Riječ je o 33-godišnjem Emiru Jusiću, nekadašnjem kapitenu Čelika koji je još nosio dresove Rudara, Budućnosti, kazahstanskog Akhzayika i Olimpica. Ovaj stoper bio je nadomak povratka u Čelik, ali je klub s Bilinog polja izigrao dogovor ranije postignut, tako da je ovaj stoper ostao bez kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jusića je jučer kontaktiralo rukovodstvo Slobode, te će ovaj nogometaš sutra otići put Tuzle, gdje će pokušati da dogovori uslove, odnosno prelazak u klub iz Tuzle.

Nema sumnje da bi Slobodi igrač kalibra Jusića veoma dobro došao u odbrani, budući na njegovo iskustvo i smirenost. Ovaj defanzivac ima blizu 200 nastupa u Premijer ligi, što bi svakako bilo od ogromne koristi klubu s Tušnja, kako bi u nastavku sezone imao širinu i u zadnjoj liniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.