Boban već u pregovorima

Van de Beek stiže u Real Madrid, a Luka Modrić seli u Italiju?

Endin Čaušević

Holandski veznjak Donny van de Beek nalazi se na meti Real Madrida, a njegov dolazak mogao bi značiti da će Luka Modrić napustiti kraljevski klub.

Španski mediji objavili su jučer da je Van de Beek sve dogovorio s Realom, te da sada samo čeka da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja. Ugledna Marca prenosi da bi dolazak ovog Holanđanina mogao značiti i odlazak Modrića.

Hrvatski reprezentativac se još prošlog ljeta povezivao s prelaskom u Inter, ali je tada odlučio da ostane u Realu. No, kako Marca prenosi Modrić će imati slobodu da pregovara s drugim klubovima ukoliko dođe Van de Beek.

Navodno, Modrić je već u kontaktu sa sportskim direktorom Milana, Zvonimirom Bobanom, jer je zainteresovan da karijeru nastavi u dresu kluba sa San Sira.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Boban je navodno sve dogovorio s Modrićem i sada se okreće pregovorima s Real Madridom. No, Boban iskusno čeka da Kraljevi ozvaniče dolazak Van de Beeka jer je svjestan da će imati tada znatno veće šanse da dovede Modrića u Milan.

Navodno, Modrić je s Milanom dogovorio trogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati 7,5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.