Nakon šest primljenih golova u tri odigrana kola, rukovodstvo Slobode je posegnulo za pojačanjem u odbrani, a izbor je pao na iskusnog stopera, koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi

Iskusni defanzivac pojačao odbranu kluba s Tušnja

Emir Jusić naredne dvije godine član FK Sloboda · Zvanično

D. Kurbegović, foto: E. Dindić

Fudbaleri Slobode iz Tuzle nakon tri odigrana kola u Premijer ligi na svome kontu imaju četiri osvojena boda. Pobjeda protiv Radnika i remi protiv Širokog Brijega u Tuzli, te poraz na Koševu protiv Sarajeva učinak je fudbalera u crveno-crnim dresovima na otvaranju sezone.

U narednom kolu na Tušanj stiže ekipa Veleža koja je nakon tri kola bez bodova i svakako da klub iz Tuzle računa na bodove protiv ekipe iz Mostara, koja je loše otvorila sezonu. Kada je u pitanju Sloboda, evidentno je da je ekipa u odnosu na prošlu sezonu promijenila sistem igre, crveno-crni teže da "igraju" nogomet, odnosno da igraju otvoreno u svakoj utakmici. Ipak šest primljenih golova u tri odigrana kola ne može zadovoljiti stručni štab na čelu s Admirom Smajićem, te Miletom Lazarevićem.

Tuzlaci u odbrani imaju samo dvojicu klasičnih stopera Salihovića i Uzelca, te je i Ivetić po potrebi igrao na ovoj poziciji, iako nije njegova prava, gdje može pružiti najviše. Kako smo prvi i najavili u nedjelju je rukovodstvo kluba zajedno sa Admirom Smajićem obavilo razgovor s iskusnim 33-godišnji stoperom Emirom Jusićem.

Jusić  je jučer i odradio prvi trening s ekipom, a danas je i zvanično dogovorio uvjete dvogodišnjeg ugovora s klubom koji ove sezone slavi 100 godina svoga postojanja. Zeničanin će sigurno dobro doći u odbrani, koja se na početku prvenstva pokazala, kao najlošija karija u igri kluba s Tušnja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da će Slobodi igrač kalibra Jusića veoma dobro doći u odbrani, budući na njegovo iskustvo. Ovaj defanzivac ima blizu 200 nastupa u Premijer ligi, što će svakako biti od ogromne koristi klubu s Tušnja, kako bi u nastavku sezone imao širinu i u zadnjoj liniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.