Nevjerovatna priča

Nazvao Messija ku*vnim sinom, htio da mu slomi noge, a sada će s njim dijeliti svlačionicu

Admin Čaušević

Leo Messi je jedan od najboljih igrača svih vremena te mnogi žele da dijele svlačionicu s njim bilo u Barceloni bilo u Argentini. 


Nakon impresivne sezone u Betisu i U21 reprezentaciji Španije Junior Firpo je u transferu vrijednom 30 miliona prešao u Barcelonu te će u budućnosti biti saigrač sjajnog Argentinca.

Ipak, Messi do prije nekoliko godina nije bio omiljen španskom fudbaleru. Mediji u Španiji su pronašli tweetove 15-godišnjeg Firpa kada baš i nije volio zvijezdu Barcelone.

Objave u kojim vrijeđa Messija objavio je AS, list tradicionalno naklonjen Real Madridu.

Firpo je prema navodima AS Messija nazvao ku*vinim, te pacovom za kojeg moli da se povrijedi, slomi noge, poželio je i da umre te prestane davati golove". Nakon nekog vremena te objave je naravno uklonio.

Nakon potpisa u razgovoru za Mundo Deportivo, katalonski medij koji detaljno prati Barcelonu, Firpo se izvinio za svoj postupak.

"Govorio sam ružne stvari o Messiju da ga zadirktujem. To je sve, dječije stvari. To se dešava kada imate 15 godina, kada vas niko ne zna i kada ne možete znati da će ostaviti posljedice nekoliko godina kasnije", rekao je Firpo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvijek sam govorio da bez dileme Messiju treba dati Zlatnu loptu te da treba izmisliti drugu nagradu za ostale smrtnike i vidjeti ko je najviše zaslužuje", dodao je on.

Hoće li Messi oprostiti 22-godišnjaku greške koje je pravio kao tinejdžer ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.