Kajkut za pobjedu

Nestvarna greška odbrane FK Radnik i poklon tri boda za FK Borac

Midhat Šljivak

Radnik je u 4. kolu Premijer lige dočekao Borac, a na kraju su gosti slavili preokretom od 1:2.

Domaći su potpuno kontrolisali igru u prvom poluvremenu. Krenuli su ofanzivno prema golu Borca i takva igra im se isplatila već nakon četiri minute igre.

Bila je to veoma dobra akcija Radnika, Mahir Karić ulazi u kazneni prostor, a Runić ga ruši. Sudija pokazuje na bijelu tačku, odgovornost preuzima Dejan Maksimović i pogađa za 1:0.

Radnik je i u ostatku prvog poluvremena konstantno vršio pritisak ka golu gostiju. Vrijedi još izdvojiti pokušaje Pece i Šuberta, ali promjene rezultata nije bilo.

Sa druge strane Borac je u prvih 45 minuta itekako razočarao u napadačkom dijelu igre i na odmor je domaća ekipa sasvim zasluženo otišla vodstvom od 1:0.

Borac je aktivnije ušao u drugo poluvrijeme, a u 53. minuti gosti dolaze do izjednačenja. Vranješ je bio u duelu sa golmanom Kozićem, sudija Grbić pokazuje na bijelu tačku, a upravo Vranješ pogađa za 1:1.

Do kraja utakmice sa obje strane nekoliko poluprilika. Radnik je imao nešto konkretnije šanse, ali je na kraju Borac slavio pobjedu. U nadoknadi meča Saša Kajkut koristi veliku grešku odbrane Radnika i pogađa za pobjedu od 1:2.


Premijer liga BiH, 4. kolo:

Radnik - Borac 1:2 (Maksimović 4'p, Vranješ 53'p, Kajkut 90+6')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Kozić, Radović, Sušić, Mekić, Popara, Peco, Maksimović, Despotović, Karić, Đurić, Šubert.

FK Borac: Lučić, Jovanović, Jakupović, Crnov, Danilović, Ćosić, Čomor, Bosančić, Vranješ, Runić, Vujaklija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.