Golom Ubiparipa

FK Tuzla City slavio u Doboj Kaknju

Midhat Šljivak

FK Tuzla City savladao je kao gost Mladost Doboj Kakanj sa 1:0 u susretu 4. kola Premijer lige BiH.

Iako je vrijeme bilo izuzetno teško za igru, fudbaleri oba tima su od prve minute igrali u jako dobrom tempu, a Tuzla je bila ta koja je imala više od igre.

Vojo Ubiparip prvi prijeti danas nakon pet minuta igre. Bukvić sigurno brani, a zatim u 14. minuti i Said Husejinović pokušava. Ovog puta Bukvić je savladan, ali Aladin Isaković sa gol-linije čisti loptu.

Još jednu veliku šansu gosti propuštaju u 26. minuti. Mirsad Ramić izbacuje dvojicu fudbalera domaćih, lobuje Bukvića, ali lopta odlazi tik pored stative.

Do kraja prvog poluvremena vrijedi još izdvojiti povredu Saida Husejinovića. Morao je napustiti igru, a mreže su nakon 45 minuta mirovale.

Tuzla je igrala odlično i u nastavku, a bolja igra im se isplatila u 67. minuti meča. Dosuđen je penal, a Vojo Ubiparip je precizan za prednost od 0:1.

To je bio i pobjednički gol danas. Tuzla je sačuvala rezultat do kraja i došla je do treće pobjede u ovoj sezoni Premijer lige BiH.

Mladost je sa druge strane ostala na četiri boda.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Mladost - Tuzla City 0:1 (Ubiparip 67')

FK Mladost: Bukvić, Nikolić, Hreljić, Atajić, Hasić, Biber, Mujarić, Dragutinović, Dujmović, Crnički. Isaković.

FK Tuzla City: Muminović, Efendić, Beganović, Husejinović, Kojić, Ramić, Terzić, Hasanović, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.